Keşke

, , No Comments

Keşke 


Hayat, çok kez keşke dedirtiyor insana. Az keşke diyen insanların hep pozitiftir. Her zaman iyi tarafından bakarlar olaylara. Cümle biraz karışık olabilir şöyle netlestireyim. İki insan ameliyata girecek %99 ihtimalle masada kalıcak çoğu zaman keşke diyen insan net öldüm diyorsa. İyiki diyen insan %1 ihtimale bakar. Tabiki zaman zaman keşke diyeceğiz ama mutlaka iyi ki demek lazım.


Unutmayın ki keşkelerle yaşayan insanlar, 
geçmişe takılanlar mutlaka belli bir seviyede kalır. Tabiki insanın kimliği geçmişidir. Geleceğe odaklanıp, cümlelerin başına iyiki getirmenin çok şey değiştirdiği kesin. Gelecek belki son dayanağımız. İyiki ile cümle kurmak için ilk önce insanın lise, üniversite, tıp kazanmak, vakıf kurmak gibi hayalleri olmalı. 12-14 yaşında çocuklarınsa şimdi lise hayalleri bile yok dertli şarkılar dinleyip, dost acısı gibi konulardan konuşuyorlar. Aslında hayat bunlarda ibaret değil. Hayat neşeli şarkılar dinleyip çocukluğumuzu son derecesine kadar abartmadan yaşamaktır. Renkli giyinip çocuk gibi dolaşmak mesela. Böyle davranırsak hayat bize çok iyiki deme şansı verir. Tersi davranırsak keşkelerimiz sayılmaz hale gelir. Hayata hep iyi yanından bakmak, her kötü şeyin ardından iyi bir şey olacağına inanmaktan başlayabiliriz. Çünkü her dağın ardında küçük olsa da bir miktar dinlenebileceğimiz bir düzlük vardır. Küçük şeylerle bile mutlu olabiliriz. İnsan bir güzel söze, çikolataya bile. Unutma ki hayat keşke demek için çok kısa. Hayatındaki iyikileri düşünmenizi istiyorum. Düşününce anlayacaksın ki iyiki demek keşke demekten çok daha iyi.     


Keşke ve iyiki kelimeleri bana göre iyimserlik ve karamsarlığın aynası gibi.
Unutmayalım ki bazen keşkeler gelecekteki iyikilerdir. Bize zarar veren bir arkadaşımızla aramızı biraz uzatsak belki de günlerce keşke kelimesini tekrar ederiz ama şimdiki keşkelerimiz gelecekteki iyikilerdir.








0 yorum:

Yorum Gönder