Duygular

, , No Comments

Duygular 



Bildiğimiz gibi her insanın içinde belli etmese de duyguları vardır. Duygunun ağır bastığı, mantığın ağır basmadığı insanlar var. Duygu kelimesini espri yaparken normal bir konuşmada vb yerlerde duyarız. Birçok alt başlığı vardır ama çok bilinmez.


Öfke

Öfke, kişinin haz alma duygusunu engelleyen her türlü durum, olay ya da kişiye karşı geliştirdiği bir duygudur. Öfkeden sonra vücut dayanamadığı için. Otomatik olarak vücut ağlama eylemini gerçekleştirir.


Şaşkınlık

Şaşkınlık, insanın süpriz vb olaylara verdiği tepkinin temel adıdır.

Aşk

Aşk, kişilerarası ilişki veya bir başka varlığa duyulan derin sevgidir. Aşk sadece insan arasında bilinse de hayvan, eşya, bitki ile olabilir.

Merak

Merak, insanlarda ve hayvanlarda gözlenen araştırma ve öğrenmeye yönelik bir davranış biçimidir. Ayrıca merak bu davranışa yol açan duygunun adıdır. Merak insanlık tarihinde bilim ve teknolojinin gelişmesine yol açan en önemli niteliktir. Merak duygusu şu an çok ihtiyaç duyulan duygulardan biridir.
 

Arzu

Bir şeyi istemek, olması konusunda büyük bir dürtü duymaktır. Arzular kişilik yapılarına göre ayrılır. İsteğine ulaşmak için ihtiyaç duyduğunu farz ettiği değerleri isterler. Aynı zamanda arzulamak hedefe ulaşmanın adımlarından biridir.

Tiksinme

İnsanların kirli, yemeğe uygun olmayan ve mikroplu nesneleri itici bulma duygusudur.

Endişe


Endişe ise sonucu belli olmayan ancak olumsuz sonuçlanacağına inanılan gelecek olaylar hakkındaki duyum olarak tanımlanabilir. Endişe aşırı olursa kişi tehditle ilgili ipuçlarını sağlıklı değerlendiremediğinden tehlikeli olanı olmayandan ayırt etme becerisini yitirebilmektedir. Endişe duygusu bazen cesaretsizlik olarak adlandırılabilir.

Duygusal açlık

İnsanın karnını doyurmak için değil eksik duyguları tamamlamak için yemek yemesidir. Yemek yediğimi halde kilo almamanın başlıca sebeplerindendir. Mutlu insanların fazla yemek yemesinin sebebi budur. 

Eksik duygular


Çoğu zaman mutlu insanlarda görülür. Çok fark etmeselerde etrafa enerji saçanların içinde eksik bir duygu vardır. Gülümsemeyi yorgan gibi görürler belki eksik kalan duyguyu kapatabileceklerini sanatlar. Çoğu zaman geçici olarak işe yarasada ilerde çok büyük sıkıntılara yok alçabilir. Fark edersiniz ki mutlu insanlar fazla baglanırlar içlerindeki eksik duyguyu gülümsemeyle kapatabileceklerini sandıkları gibi yanlarındaki kişileri sarılabilecekleri bir oyuncak gibi görürler. En büyük hataları da bunlardır. Arkadaşlarını kaybetmemek için karakterlerini bile değiştirebilirler. 

Yer değiştiren duygular

Öfke : üzüntü

Vücüt fazla öfke duygusuna dayanamayıp yerini üzüntüye bırakır. Vücüt otomatik olarak göz yaşı dökmeye başlar.


Cesaret : özgüven


Cesaret duygusu fazla uygulandığı zaman kişilik deismesede.  Verilen lakap özgüven olarak deiştirilir.













0 yorum:

Yorum Gönder