RENKLERİN RUHUMUZA ETKİLERİ🔴🟠🟡🟢🔵🟣🟤⚪⚫


KAHVERENGİ

Kahverengi - şampanya - pembe karışımıdır. Hiç bir fast-foodcunun duvarını beyaz göremezsiniz. 

Londra'daki MC Donalds'tan Amerika'daki ne kadar duvar resimlerinin hep kahverengi olduğunu görürsünüz. 

"Çabuk yiyin! Çabuk gidin!"

Büronuzda kahverengi mobilyalar kullanmayın çalışanlar uzun süre kalsın istiyorsanız. Kahverengi aynı zamanda teklifsiz, rahat bir renk olarak kabul edilir. Gazetecilere de tavsiye edilecek bir renktir.



KIRMIZI

Kırmızı renk iştah açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının hepsinin logosunun kırmızı olduğunu hayretle fark edeceksiniz; Coca Cola, pizza hut, TGI Friday's, MC Donalds, Ülker...  Bu listeyi binlere çıkartabilirsiniz.



YEŞİL

Yeşil vejetaryanligi temsil eder. Yeşil belkide doğanın kendisidir... güven verir. O yüzden bankaların logolarında en çok tercih ettiği iki renkten birisidir.



SİYAH

Sihah, gücü ve tutkuyu temsil eder. Hırsında bir ifadesidir. İş görüşmelerinde sorarlar:  "Şirketimiz ise başladığınızda size bir araba verecek, ne rengi tercih edersiniz?" 'siyah' cevabını verirseniz, şirket 'hırslı, yükselmeyi isteyen bir eleman geliyor' diye düşünür.



MAVİ

Mavi renk tonu sakinliği ifade eder. Tansiyon düşürdüğü söylenmektedir. Nazar boncuğu bu yüzden mavi renklidir.



TURUNCU

Çabuk dikkat çeker. Eğer bir ürün ve markadaysa, 'bu ürün herkes için' imajını verirsiniz. İnsanlar o kapıdan içeri rahat girebileceklerini hisseder.



MOR

Mor, nevrotik duyguları açığa çıkardığı, insanları bilinç altında korkuttuğu tespit edilen bir renktir. Birçok intihar vakasında insanların tüm eşyalarının mor olduğu gözlenmiştir.



PEMBE

Pembe giyenlere, hizmetlerinden dolayı ödeme yaparken kendimizi daha rahat hissettiğimiz tespit edilmiştir.



SARI

Sarı geçiciligin ve dikkati çekmenin ifadesidir. O yüzden tüm dünyada taksiler sarıdır. Dikkat çeksin ve geçici olduğunu bilsinler diye. Araba kiralama firmaları logolarında hep sarıyı kullanırlar.



BEYAZ

Beyaz istikrarı, devamlılığı ve temizliği simgeler. Beyaz elbiseler sizin temiz olduğunuz imajını verir. İş görüşmelerinde beyaz giymeniz, "yavaş ama kalıcı, devamlı bir personel" oldunuz özlemini verir. 


Peki sizin en sevdiğiniz renk nedir? Sevdiğiniz renk size ne hissettiriyor?

Kaynakça

Keopskitap yayınları Mehmet Güleryüz Etkili Öğrenme/ filli boya.com.tr

Kişisel gelişim