Zorluğun Olmadığı Yerde Başarmanın Anlamı Nedir?

, , No Comments

 


Bazenleri herkes zor bir dönemden geçiyor ama bu zorlukların sadece kendi başına geldiğini düşünüyor ve bu yüzden de bu zorluklara tahammül edemiyor. Ama hayat her zaman inişli çıkışlıdır ve bizlerin o iniş çıkışlarda yıpranmamız çok normal. 

Biz bir emek göstermeden başarı kendi ayağımıza gelirse değerini anlamaz ve bilmeyiz onu kendiliğinden kaybederiz. Biz bir emek gösterdiğimizde ben başardım diyebiliriz, fakat zorluk çekmeden, emek göstermeden başarmak diye bir kavram neden var olsun ki. Zorluğun olmadığı yerde başarmanın anlamı nedir?

“Emeksiz yemek olmaz!”

Ben size söyleyim; Aslında zorluklar başarının arkasında yatan kolaylıklardır. Başarılı bir insan olmak istiyorsak önümüze çıkan zorluklara katlanmalıyız. Güzel bir lise güzel bir üniversite güzel bir meslek hayatımızın olmasını istiyorsak zorluklara göğüs gelmeliyiz bu zorlukların sonunda bizleri bekleyen güzel hazinelere sahip oluruz. 

“Zorluklar, başarının değerini arttıran süslerdir.” Moliere.

Örneğin; Aziz Sancar bir okulda çalışmaya başladı ancak ne kadar zor olsa da, dünyada 2015 Nobel Kimya Ödülünü almayı başaran bir bilim insanı oldu. Ne kadar  imkansız görünsede başardı.



0 yorum:

Yorum Gönder