YENİ LİSAN YENİ İNSAN

, , No Comments

Yeni Lisan Yeni İnsan



Herkes bilir ki yeni dil; yeni kültür, yeni insan demek bu yüzden yeni dil öğrenmek eğlence amacından, kültür amacından ya da eğitim amacından birçok yararı olan bir faaliyettir.

Okullarda gördüğümüz yabancı dil eğitimi dışında mutlaka hepimiz yeni bir dil öğrenmeye bir kere de olsa heves etmişizdir hepimizin hevesi olumlu bitmesede mutlaka herkes denemiştir.

Bugün bu yeni dil öğrenme hevesinizi ortaya çıkaracak dil öğrenme teknikleri üzerinde duracağız.
Hadi gelin geçelim. Maddeler halinde dil öğrenme teknikleri inceleyelim.


En çok kullanılan 100 kelime

Öğrenmek istediğiniz dili internete "...... dilinde en sık kullanılan 100 kelime" şeklinde aratırsanız bu ilk olarak dil öğrenenlerin kolayca araştırabileceği ve uygulayabileceği bir seçenek olacaktır. Bulduğunuz kelimelerin çıktısını alıp çalışabilirsiniz ya da kendiniz yazıp da çalışabilirsiniz. Bu bir dili öğrenmeye yeni başladığınızda yapabiliceğiniz kolay ve iyi bir tekniktir.

Ko-ko tekniği

Ko-ko tekniğini belki duymuşsunuzdur. Kısaca "korkusuzca konuş" demektir. Aynı zamanda Barış Özcan'ın da bununla ilgili bir videosu vardır. Bir dilde en çok etkili olan tekniklerden biride konuşmaktır. Yanlış konuşmaktan çekinmeyip konuşmalıyız. Kendi kendimize ya da ailemizden, arkadaşlarımızdan rica edip bizi dinlemelerini isteyip onlara konuşabiliriz. Bu da sizin dil öğrenmenize etki edicek bir faaliyettir.


Ses kayıtları

Kendinizi konuştuğunuz da ses kaydına alıp daha sonra boş zamanlarınızda dinleyerek aynı zamanda dinleme yeteneğizle beraber dil öğrenmenizide geliştirebilirsiniz. Ya da öğrenmek istediğiniz dilde podcastler dinleyerek de bunu yapabilirsiniz.


Pes etmemek 

Dil öğrenmek sabır ister bu yüzden yapamadığınız anda vazgeçerseniz başaramazsınız. Bunun için bir dil öğrenmeye başlamadan önce bu zorluğun ve sabırın bilincinde olup öyle başlamalısınız. Bu şekilde daha iyi devam edebilirsiniz.


Dile maruz kalmak

Bir şeye ne kadar maruz kalırsanız onu o kadar kolay halledebilirsiniz. Eğer 
imkanınız varsa öğrenmek istediğiniz dilin konuşulduğu ülkelere gidebilirsiniz ve orada o dile maruz kalarak çok daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz fakat imkanınız yoksa da kendinizi o dile maruz bırakabilirsiniz örneğin telefonunuzun dilini, öğrenmek istediğiniz dil olarak değiştirebilirsiniz, ya da etrafınızda o dili konuşan birileri varsa onlarla muhabbet edebilirsiniz. Kısaca kendinizde bir şeyler yapabilirsiniz.




Barış Özcan'ın videosu:






 

0 yorum:

Yorum Gönder