Z Kuşağı NEDİR?

, , No Comments


Herkesten duyduğumuz bu Z Kuşağı Nedir? Acaba Z Kuşağı kim/kimler. Bunlar; 1990’ların ortaları ve sonunda doğan ve 2010’ların başılarında doğan bir grup insan olarak adlandırılabilir. Aslında çokta yabancı gelmiyor değil mi, çünkü bunlar bizler oluyoruz tabi söylentilere göre. Kesin bir bilgi yok.

Z Kuşağı olarak adlandırmasının sebebi, teknoloji’nin çok gelişmiş bir zamanda dünyaya gelmesidir. Diğer kuşaklara göre yani X ve Y’nin  zamanında istedikleri bilgiye ve araca anında bir ulaşım mümkün değildir. Buna rağmen Z Kuşağı mutlu değil. İsterseniz bunu ayrı bir başlıkta inceleyelim. 


Z Kuşağı Neden Mutsuz? 

Çünkü Z Kuşağı teknolojinin zirve yaptığı bir dönemde dünyaya geldikleri için, elinde her şey mümkün bu yüzden de yeni icatlar yeni şeyler keşfedemiyorlar bundan dolayı da, yeni şeyler keşfedemeyence aynı şeyler üzerinde çalışmaya devam etmekte sıkıyor bunun sonucunda ise Z Kuşağının mutlu olmadığı kanaatine varıyoruz.

Şimdi ise Z Kuşağı’nın özelliklerini inceliyelim.


Z Kuşağı’nın Özellikleri

Z Kuşağı diğer kuşaklardan farklı bir yere sahip, bu yüzdende farklı özelliklere sahip şimdi bunların birkaçını inceleyelim.

  • Diğer kuşaklara göre daha zekiler.
  • Sosyal medyayı aktif olarak kullanmaları.
  • Hangi bilgiye nasıl ulaşılabileceklerini iyi biliyorlar.
  • Sorgulayıcı bir bakış açıları olmaları.
  • Özgür ve bağımsız olmaları.
  • Enerjilerinin yüksek ve atik olmaları.

Z Kuşağı için hiçbir şey yabancı gelmiyor, bunun sebebi ise doğdukları döneme çok aşinalar. Teknolojiyi, sosyal medyayı, dijital ortamı, dijital teknolojiyi kullanarak doğmuş gibi anlıyor ve biliyorlar. 

0 yorum:

Yorum Gönder