Dünyanın En Zehirli 5 Hayvanı

, , No Comments




 1. Kutu denizanası

Bir denizanası türü olan bu canlı çok zehirlidir. Yaygın olarak bulunduğu bölgeler ise Pasifik ve Avustralya sularıdır. Ülkemizde ise Akdeniz ve Ege bölgelerinde az da olsa görülmektedir. Toplam 24 adet gözü bulunan bu canlı görüş açısından oldukça iyidir. Diğer deniz anası türlerinden ise oldukça farklıdır. 



2.Kara mama

Kara Mamba, Ela Pidee familyasından son derece saldırgan ve zehirli bir yılan türü. Anavatanı Afrika olup, Kral kobradan sonra dünyanın 2 en uzun zehirli yılanıdır. Ömürleri ortalama 10 15 yıldır ancak Esaret ortamında 20 yılı aşanlar olmuştur. Erişkan Karaman bağlar'ın ortalama boyu 2,5 metre civarındadır. Kara mamba'nın tek bir ısırdığı 16 civarı insana öldürmeye yetecek kadar zehir içerir. Gerekli panzehir uygulanmadığı zaman ölüm kesindir. Kurbanlar 20 dakika içinde ölürler. Ölüm oranı %100 olan tek yılandır. Karaman'dan son derece agresif bir yılandır. Kendini tehdit altında hissettiği zaman çoğu yılanın aksine kaçmak yerine saldırmaktadır. Kara mamba saldır ı pozisyonunu aldığı zaman boynunu düzleştirir.1.20 metreden saldırabilir.


3. Nil timsahı

Crocodylus niloticus, timsahgiller familyasından sürüngen türüdür. Afrika'daki 3 timsah türünün en büyüğüdür. Ayrıca tuzlu su timsahının ardından Dünyanın ikinci en büyük timsahıdır. Uzunluğu ortalama 5 m. Hatta 6,1m uzunluğuna erişebilen bir timsah kaydedilmiştir. Yetişkin bir erkeğin ağırlığı 50 kg civarındadır. Son dönemde yapılan bilimsel keşifler sayesinde 240 yıl öncesine ait Nil timsahı fosilleri tespit edilmiştir. Bu da Nil timsahlarının dinozorlarla aynı dönemde yaşadığına kanıtıdır. Soğukkanlı olan bu canlılar, hayatta kalmak için sıcak iklimlerde yaşamak zorundadırlar.


4. Balon balığı

Akdeniz Bölgesi'nde Bazı insanlar tarafından bilinçsizce tüketilebilmektedir. Ancak çoğu insan zehirli olduğunu dahi bilmemektedir. Balon balığı avlanırken düz dişleri ile insanın parmağını bile koparabilir. Genelde avlanması kolay olan balık Peki yem seçmez ve hemen oltaya atlar. Düz olan dişleri ta oltayı kolayca kesebilir balık ilk olarak oltaya geldiğinde yukarıya çekilirken şişerek kendi hacmini 3 katına kadar su ile doldurur Ve gittikçe ağırlaşır. Balon balığı, genelde kıyıdan 50 -100 metre açıklarda bulunur Ve kıyıya çok yaklaşmaz. Dipte yatarak başının üst ündeki gözleri ile küçük canlıları veya balıkları görüp avlar.


5.Ok kurbağası

Onur'a takımını orta ve Güney Amerika'da yaşayan bir familyası. 175 kadar keşfedilmiştir türü bulunmaktadır. Dünyanın en zehirli hayvanlarıdır. Bir insanın onlara dokunduğunda felç olabilir. Kendini takip eden mavi Halkalı ahtapotun zehiri siyanürden 10.000 kat daha güçlü olmasına karşı, zehirli ok kurbağasının yaklaşmamıştır. Bu kurbağayı yutan bir insan 11 dakikada az bir zamanda yaşamını yitirir. Batrokoksin denilen zehiri bilen en tehlikeli zehirden bile 250 kat güçlüdür. Boyu yalnızca 2,5 cm olmasına rağmen, bir insana ona dokunduğu anda vücuduna 400 farklı zehri yayılmaya başlar. Zehir kana karışırsa 1 dakika içerisinde ölebilir. Derisindeki zehir 30.000 fare ya da 150 insanı öldürebilecek güçtedir. Bilimciler bu zehiri bir sinek veya karınca türü yemesi nedeniyle deresindeki pular zehirlidir. 

 Kaynakça:

https://www.hurriyet.com.tr/amp/egitim/dunyanin-en-tehlikeli-hayvani-hangisidir-dunyanin-en-tehlikeli-hayvanlari-ve-ozellikleri-41771994

0 yorum:

Yorum Gönder