Düşünce ve Yaşayış Arasındaki Fark

, , No Comments


İnsanlar düşündüğünü mü yaşıyor yoksa o an ki yaşayış biçimini mi?

Bence insanlar o an ki ortamın yaşayışını yaşıyor neden diye sorarsanız, insanlar eğer düşündüklerini yaşasalardı hiçbir şey böyle olmazdı ama düşündüklerini yaşamak içinde harekete geçmek gerekiyor. Aslında hayallerimiz de birer düşünce çünkü kendimiz için en iyi olan şeyleri birer hedef, düşünce haline getiriyoruz.

İnsanlar ne düşündüğünün farkında mı acaba?

Bence hayır çünkü insan ne düşündüğünün ne yaptığının farkında olmadan bir anlık kararlar veriyor. Mantıkende bu durum yaşayışını etkiliyor. Birde şöyle bir durum söz konusu; düşüncem ile yaşam tarzım, yaşayışım aynı değil diye bir düşünce var. Nedeni ise aklındaki düşünceleri veya birnevi hayallerini  ifade edemiyor yada onları gerçekleştirmek için bir çaba sarf etmiyor. Fark ettiyseniz eğer her konu başlığının altında bir çaba gösterme, harekete geçme kısacası bir emek gerekiyor. Herkesin hayalleri vardır illaki bizim düşüncelerimiz farklı ama ortak bir nokta var ki hepsi için bir çalışma, çaba, emek gerekiyor.

Düşündüğümüz  herşeyi yapıyor muyuz, bence hayır. Çünkü insanlar her zaman bir şeyi bahane ediyor. Bu da strese girmemize sebep oluyor, bu nedenle yanlış yapıyoruz ve sıkıntılarımız çoğalıyor. Halbuki ertelemez ve bahane etmezsek yaşayışımız ve düşüncemiz bir olur ve mutlu oluyor. Çünkü her şeyi beynimizde kuruyor ve onaylıyoruz. O yüzden düşüncemizle yaşayışımızın bir olmasını istiyorsak ertelemememiz gerekiyor.


KAYNAKÇA

En baştaki görsel;  https://m.facebook.com/profile.php?id=100059651082038&wtsid=rdr_0uFda6EOB3MtXqYQc

Sözün yazılı olduğu görsel; https://yasanacakdunya.net/sozler/10233


0 yorum:

Yorum Gönder