HAYATIN GERÇEKLERİ



Zaman geçtikçe düşüncelerimiz, gerçeklerimiz değişiyor yani büyüyoruz. Büyürken doğru yolda gitmek önemli olan aslında. Yani yalnış yola sapmamamız lazım bunları yönetebilmemiz lazım. Biri sizi aşağıya çekiyorsa onu hayatınızdan çıkartın. Senin için en doğru olan seni geliştiren eğitendir.

Hayatımız her zaman güllük gülistanlık geçmez kayıplarımız hatalarımız illaki olacak bunların üstesinden gelebilmek asıl olay. Yani kısacası ileriye bakmak. Örneğin bir işte hata yaptın o işi bırakma araştır, öğren. Bizim zamanımıza göre kim ne kadar okur ne kadar araştırırsa o hayatını kazanır, o başarır. 

Bizim geleceği öğrenmemiz lazım yani gelecekte ne olacaksa onu bizim yapmamız lazım örneğin ChatGPT siz ne isterseniz size veren bir yazılım programı gelecek aslında böyle kolay olacak. Yani bizim için en önemli olan TEKNOLOJİ bunu doğru şekilde kullanıp bir şeyler üretmek hepimizin amacının bu olması gerek.


VE SON OLARAK KENDİNİZDEN EMİN OLUN...

Duygular 



Bildiğimiz gibi her insanın içinde belli etmese de duyguları vardır. Duygunun ağır bastığı, mantığın ağır basmadığı insanlar var. Duygu kelimesini espri yaparken normal bir konuşmada vb yerlerde duyarız. Birçok alt başlığı vardır ama çok bilinmez.


Öfke

Öfke, kişinin haz alma duygusunu engelleyen her türlü durum, olay ya da kişiye karşı geliştirdiği bir duygudur. Öfkeden sonra vücut dayanamadığı için. Otomatik olarak vücut ağlama eylemini gerçekleştirir.


Şaşkınlık

Şaşkınlık, insanın süpriz vb olaylara verdiği tepkinin temel adıdır.

Aşk

Aşk, kişilerarası ilişki veya bir başka varlığa duyulan derin sevgidir. Aşk sadece insan arasında bilinse de hayvan, eşya, bitki ile olabilir.

Merak

Merak, insanlarda ve hayvanlarda gözlenen araştırma ve öğrenmeye yönelik bir davranış biçimidir. Ayrıca merak bu davranışa yol açan duygunun adıdır. Merak insanlık tarihinde bilim ve teknolojinin gelişmesine yol açan en önemli niteliktir. Merak duygusu şu an çok ihtiyaç duyulan duygulardan biridir.
 

Arzu

Bir şeyi istemek, olması konusunda büyük bir dürtü duymaktır. Arzular kişilik yapılarına göre ayrılır. İsteğine ulaşmak için ihtiyaç duyduğunu farz ettiği değerleri isterler. Aynı zamanda arzulamak hedefe ulaşmanın adımlarından biridir.

Tiksinme

İnsanların kirli, yemeğe uygun olmayan ve mikroplu nesneleri itici bulma duygusudur.

Endişe


Endişe ise sonucu belli olmayan ancak olumsuz sonuçlanacağına inanılan gelecek olaylar hakkındaki duyum olarak tanımlanabilir. Endişe aşırı olursa kişi tehditle ilgili ipuçlarını sağlıklı değerlendiremediğinden tehlikeli olanı olmayandan ayırt etme becerisini yitirebilmektedir. Endişe duygusu bazen cesaretsizlik olarak adlandırılabilir.

Duygusal açlık

İnsanın karnını doyurmak için değil eksik duyguları tamamlamak için yemek yemesidir. Yemek yediğimi halde kilo almamanın başlıca sebeplerindendir. Mutlu insanların fazla yemek yemesinin sebebi budur. 

Eksik duygular


Çoğu zaman mutlu insanlarda görülür. Çok fark etmeselerde etrafa enerji saçanların içinde eksik bir duygu vardır. Gülümsemeyi yorgan gibi görürler belki eksik kalan duyguyu kapatabileceklerini sanatlar. Çoğu zaman geçici olarak işe yarasada ilerde çok büyük sıkıntılara yok alçabilir. Fark edersiniz ki mutlu insanlar fazla baglanırlar içlerindeki eksik duyguyu gülümsemeyle kapatabileceklerini sandıkları gibi yanlarındaki kişileri sarılabilecekleri bir oyuncak gibi görürler. En büyük hataları da bunlardır. Arkadaşlarını kaybetmemek için karakterlerini bile değiştirebilirler. 

Yer değiştiren duygular

Öfke : üzüntü

Vücüt fazla öfke duygusuna dayanamayıp yerini üzüntüye bırakır. Vücüt otomatik olarak göz yaşı dökmeye başlar.


Cesaret : özgüven


Cesaret duygusu fazla uygulandığı zaman kişilik deismesede.  Verilen lakap özgüven olarak deiştirilir.














Dünyanın güzellikleri deyince aklımıza neler geliyor? Benim aklıma hayvanlar,doğal güzellikler, elle yapılmış gezilecek yerler. Aslında dünyada bu kadar doğal güzelliklerin olması şaşırtıcı değil mi? Dünyada gezip görülecek o kadar güzel yerler var ki insanı resmen büyülüyor. Peki ya siz de bu doğal güzelliklerin insanı büyülediğini düşünüyor musunuz? Ben düşünüyorum. Hem her yerin farklı farklı hikayeleri var. Tarihi eserlerin hala günümüzde olması ve o tarihi eserlerin bir anısı olması çok güzel değil mi? Bizim bu tarihi eserleri öğrenip gezip başkalarına da anlatmamız gerekiyor. Çünkü günümüzdeki bizden küçük veya oraya gidip görmemiş insanlara anlatmamız gerekiyor. Bu da günümüzde bilgisizlikten kurtarır.


Dünyada görülmesi gereken 10 olağanüstü yer

1) Wisteria Tüneli, Kitakyushu, Japonya
2) Blue Lagoon, İzlanda
3) Lavanta Tarlaları, Provence, Fransa
4) Kristal Mağara, Skaftafell, İzlanda
5) Pirinç Tarlaları, Yunnan, Çin
6) Plitvice Gölü, Hırvatistan 
7) Amazon Nehri
8) Ki Manastırı, Himalayalar
9) Kum tepeleri, Huacachina, Peru
10) Angel Şelalesi, Venezuela 

İşte herkesin görmesi gereken 10 yer
Kaynakça:
https://www.turna.com/blog/dunyamizin-gorulmesi-gereken-olaganustu-10-yeri