OYUN TERAPİSİ


                                         
 
Oyun çoçukların vazgeçilmez etkinliklerinden biridir.Çocukların oyun oynamayı sevmelerinin nedenlerinden biride şudur:oyuna kendi hayallerine dahil etmeleridir. Oyun terapisi ise çocukların duygularını ve davranışlarını çözümlemek ,iç dünyasının hayallerini anlamamızın en kolay yollarından biridir. Oyun terapisi ile çocukların kendisini ifade edebilmesinide sağlar.Bu oyun terapisi çocukların ruhuna inebilmemizi sağlayan yollardan biridir.Çocuk oyun terapisi ile kendi yaşam sürdüğü hayatıda parça parça halinde oyuna dahil eder, böylece sorunlarını ifade etmesine yardımcı olunmuş olur.
 
EBEVEYNLERİN KİME BAŞVURMALIYIM SORUSUNA YANIT:

Bu durumlarda herhangi bir aile üyesi bir psikolojik danışmana yada psikoloğa başvurmaları gerekir,çünkü bu alanda uzman olan kişiler oyun terapisi yolu ile çocukların sorununu daha iyi anlayıp sorunu bulup daha yeni teknikler kullanarak sorunu çözümlemeye çalışan kişilerdir.

HANGİ DURUMLARDA UZMANA BAŞVURMALIYIM?
-Ayrılık Anksiyetesi
-Kaygılar Korkular
-Kardeş Kıskançlığı
-Gecikmiş gelişim
-Saldırganlık
-Evlatlık alınma/Edinme vb durumlar... 


BİR ÇOCUK KAÇ YAŞINDA DENEYİMSEL OYUN TERAPİSİNDEN FAYDALANABİLİR?
Bana göre 5-11 arası ama genellikle 2-11 yaş aralığındaki çocuklar oyun terapisinden faydalanabilirler.Alt sınır olarak ele alınan 2 yaş,gelişimsel olarak çocukların sembolik oyun oynamaya başlayabildikleri yaştır.Üst yaş sınırı olan 11 yaş konusunda ise bazı esneklikler olabilir.11 yaşın üstünde olup kendisini oyun yoluyla ifade etmeyi tercih eden her çocuk da deneyimsel oyun terapisine alınabilir. Oyun terapisi 16-20 seans sürmektedir.

BU KONUDA DÜŞÜNCELERİM İSE ; Ben bir psikolog olsam çok mutlu olurum,çünkü her günümü çocuklarla geçirmek onlara güven sağlamak ve daha fazlasını vermek benim için hayatımda en büyük bir parça
çünkü onları mutlu görmek benim çok hoşuma gider. 


Nöroloji hangi alanı inceler?

Sinir sistemini inceleyen ve onun sağaltımıyla uğraşan hekimlik dalına nöroloji denir.

Nöroloji sinir sistemi fizyolojisi ve hastalıkları ile ilgilenen tıbbi bilim dalıdır. Sinir sistemi; beyin, spinal kord (omurilik) ve periferik sinir sisteminden oluşur. Bu üç bölümden herhangi birinde gelişen ve cerrahi müdahale gerektirmeyen hastalıkların tedavisi nöroloji bölümü tarafından yapılır. 

Nörolojik Hastalıkların Genel Belirtileri 1)Bacaklarda sızlama ve boşalma hissi.
2)Konuşmada ve anlamada problem yaşama.
3)Tekrarlayan baş ağrıları
4)Bayılma.
5)Çift görme.
6)Bulanık görme.
7)Aniden şaşılık gelişmesi veya göz kayması
8)Denge bozuklukları 

Nöroloji Hastalıkları 
ALS Hastalığı
Alzheimer Hastalığı
Beyin İltihabı
Beyinde Damar Tıkanıklığı
Demans.
Distoni.
Epilepsi.
Guillain-Barre Sendromu.

Daha fazla bilgi için :