Yazımızın başlığında da gördüğünüz gibi Özlem sadece acı çektirmez. Karşımızdaki kişinin değerini daha iyi anlamamızı da sağlar. O kişinin huylarını kullandığı sözlerini bunların hepsini hatırlamaya başlarız. Mutlu anılarımız aklımıza gelebilir tabii ki bunları hatırlayınca insanın yüzünde küçük bir tebessüm  oluşabiliyor. Bence bunların hiçbiri insana acı çektirmez eğer kişiyi özlediğimiz zaman içimizi hüzün kaplıyorsa bu kişiyi sevdiğimiz ona değer verdiğimiz anlamına gelir. 
Örneğin:
Küçük çocuklar anneleri işe gidince ağlarlar çünkü onları özlerler.
Okullar tatile girince arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi hatta kaynattığımız dersleri bile özleyebiliriz.

"Özlemek" dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk fikirler karşımızdaki kişiyi beklerken acı çekeceğimiz veya zorlanacağımız aklımıza gelir. Ama o kişiyi beklerken değerini daha iyi anlayacağımız aklımıza gelmez.

Kaynakça:
https://www.istockphoto.com
KİM DİNLİYOR?

Ben anlamıyorum. Neden kimse beni dinlemiyor, anlamıyor. Sanki kulağında kulaklık son ses şarkı dinliyormuş gibi beni görmezden geliyorlar. Belki de sadece ben öyle düşünüyorum. Bilmiyorum. Kimse anlamıyor. Kore'yi seviyorum diye herkes beni ülkemden ve Türk insanlarından nefret ediyormuş ve Kore'ye tapıyormuş gibi görüyor. Sevdiğim grubun şarkılarını dinlediğim de beni kendi ülkesini önemsemeyen biri olarak görüyorlar ve benden bu şekilde nefret etme fırsatı buluyorlar. Kendimi savunmaya, anlatmaya çalışıyorum ama asla anlamıyorlar ve dinlemiyorlar. Yeterli anlayışları yok galiba. Kimsenin umrunda değilim olmakta istemem. Ölsem yaşıyorum sanarlar. Anlatmak istediklerimi anlatıyorum ama kimse dinlemiyor. İnsanın kursağında bırakıyorlar. Tabii onların gözünde insansam eğer. Sırf okumam için seviyor ailem beni. Ama okulla ilgili bir şey anlatmak istesem asla dinlemezler "tamam tamam" diyip geçiştirirler. Sonra neden okul ile ilgili bir şey anlatmıyorsun diyorlar neden anlatmadığımın sebebi belli. "okul hayatıma çok meraklıysanız gelip sınıfımda oturup ne yaptığımı gözlemleyin ya da siz geçmişte okusaydınız keşke" diyip bir süreliğine en azından kendimi savunma denilmez ama öyle şeyler yapıyorum işte.


Son olarak küçük bir yazı ekleyip gidiyorum bazen kendimi doktor yazısı gibi hissediyorum. Kimse beni anlamıyor, ama akrabalarımın gözünde doktor yazısı kadar değerim yok.


İnsanlar alay ediyor çünkü beni anlamıyorlar, benim gerçek tarafımı görmüyorlar - Eminem

FOTOĞRAF İÇİN KAYNAKÇA: tiêu cực suy nghĩ