Hayvanlar çok sevimli dursalar bile bazen sizi öldürebilirler.  Bunlardan 13 tehlikeli hayvanı ise aşşağıda verilmiştir.


1. Yavaş loris 



Aşırı sevimli bir oyuncak gibi duran yavaş loris  göründüğü kadar masum bir hayvan değil. Yavaşlığı kadar dirseklerinde sakladığı zehri ile de bu canlı tek bir ıssırığı ile kişinin ölümüne sebep olmaktadır.


2. Sessiz kuğu 



Bu kadar asil ve güzel bir canlı nasıl zararlı  olabilir dediğinizi duyar gibiyim. Sessiz kuğular dünyadaki en agrasif su kuşlarıdır ve çocuklarını korumak için ultra saldırgan olabilirler. Sadece kanatları ile bir adamın bacaklarını kırdıkları görülmüştür.


3. Balon balığı 



Bu sevimli balık ne kadar tombik gibi gözükse de kendisi tehlike anında şişen bir balık ve kendisi dünyanın en zehirli 2. Balığıdır ve herhangi bir panzehir hâlâ bulunamadı. Zehri o kadar kuvvetli ki sizi dakikalar içerisinde felç edebilir.


4. Pallas kedisi 



Orta Asya'da yaşayan ve kedi ailesinin sevimli bir üyesi olan pallas kedisi yalnız yaşamayı sever ve bu yalnız yaşama çok vahşi olmasına sebep olur.

Normal kedilerden 3 Kat daha uzun ve güçlü bir dişleri vardır. Tek bir ıssırık ile insanın omurga kemiklerini kırarak ortadan ikiye ayırmıştır. Onlardan uzak durmakta fayda vardır.


5. Kakım 



Bir gelincik türü olan kakımlar, gelinciklere göre daha vahşidirler ve hızlı koşabilir yüzebilirler. Oldukça küçük olmalarına rağmen kendilerinden büyük olan hayvanları kolaylıkla avlayabilirler, örneğin bir tavşanı tek bir ıssırık ile öldürebilirler. 


6. Panda 



O sevimlikleri ile çok fazla hayranı olan pandalar 100 gram ağırlığında doğar ve 1,5 yaşında iken 50 kilo olurlar. Bambu yedikleri için ekstra güçlü dişlere sahiplerdir ayrıca ön ayakları boyuna göre çok güçlüdür. Olası bir tehlike anında direkt saldırırlar ve ciddi yaralanmalara sebep olabilirler. Çünkü günde 12 saat bambu yiyen bir hayvan dişleri ekstra güçlüdür. 


7. Zehirli ok kurbağası

 


Sarı, mavi, kırmızı, siyah gibi birçok renkte bulunan zehirli ok kurbağaları her ne kadar güzel ve eşsiz görünse de kendisi dünyanın en zehirli hayvanları arasında yer alır.sadece ona dokunarak bile felç kalabilirsiniz.

8. Kunduz 


Aşırı minik ve sevimli duran bu hayvanın ön dişleri o kadar masum değildir. Tüm hayatları boyunca birşeyler kemiren kunduzların dişleri çok keskindir ve her yıl yüzlerce insanın ölümüne sebep olmaktadırlar. 

9. Karıncayiyen 


Ne kadar tatlı görünse ve karınca ile beslense de  karıncayiyen oldukça tehlikeli hayvanlandandır. Herhangi bir tehtid algıladığında pençeleri ve güçlü dişleri ile saldırmaya başlar. Karınca ile beslense de bu arkadaşımız saniyeler içinde insan organlarını dışarı çıkarabilir. 

10. Pars foku


Foklar nedense hep sevilesi gelmiştir. Pars foklarını da sevmek isteyebilirsiniz çünkü aşırı sevimliler.


Ama sevmeden önce unutmamanız gereken birşey var: pars fokları kutuplarda yaşanan en vahşi hayvanlardandır. Penguenler ve yavru foklarla beslenirler ve besin kaynağı olarak bir insanı bile yerler, onlar için bir penguen yada insan olmanızın hiçbir farkı yoktur.

11. Amarikan geyiği


Tıpkı bir karikatür gibi görünen Amarikan geyiği tehtid edilmeleri hâlinde dünyanın en tehlikeli hayvanına dönüşebilir. Şu ana kadar saldırıp, öldürdükleri ve yaraladıkları insan sayısını tahmin edemezsiniz.

12. Kirpi


Son dönemlerde kalbimizi fetheden kirpiler göründükleri kadar zararsız değiller. Tehlike hissettikleri anda tıpkı bir ok gibi dikenleri fırlatarak ciddi yaralanmalara ve ölümlere neden olabilir. O yüzden bir kirpiyi sevmeden önce sakince ve onu korkutmadan yanına yaklaşın. 

13. Cassowary 


Avustralya'ya özgü uçmayan bir kuş olan cassowary  rengarenk boynu ile görenleri kendine hayran bırakabilecek bir güzelliğe sahip ama sadece bu kadarla kalmıyor kendisi dünyanın en tehlikeli canlılarından biri.
 
 58 kg ağırlığına ulaşabilen bu kuş dünyanın en büyük 2. Kuşu türüdür ve oldukça keskin pençelere güçlü bacaklara sahiptir. Aşırı hızlı koşan cassowary herhangi bir yırtıcı hayvanı dakikalar içinde parçalara ayırabilir. 
Genel olarak agresif olan bu tür 1 metre yüksekliğe zıpladığı için tehlikesine tehlike katmaktadır. 


KAYNAKÇA: