BAŞARILI OLMAK



Bir hedef bir insan için yeterince önemliyse, her ne kadar başlangıçta imkansız gibi görünse de o kişi onu başarmak için bir yolunu bulur.

Nido Qubein



Başarılı olmak için ne yapmalıyız ?


İlk önce kendimize bir yol belirlememiz lazım çünkü hangi yola gideceğimizi bilmezsek kayboluruz. Yolumuzu bildikten sonra bu yolu nasıl yürmemiz gerektiğini iyi bilmeliyiz yani plan yapmalıyız. Planımızı yaptıktan sonra artık hedefimizi belirlememiz gerekir. Bu yola devam etmek için hedefimiz olması şart.
Hedef belirlerken hangi alana ilgimiz ve yeteneğimiz olduğunu dikkate almalıyız.


 Artık kendimize ait bir yolumuz var ve bir planımız , hedefimiz var. Sonra harekete geçmeliyiz yani hedefimizi gerçekleştirmek için çalışmalıyız ve çaba göstermeliyiz bunlarla beraber sabırlı olmayı öğrenmemiz gerekiyor.

  
Bu yolda başarılı olmak için ders çıkarmayı bilmeliyiz çünkü ders çıkaramazsak bu yolu devam ettiremeyiz. Bu yolu devam etirebilmek için istikrarlı olmalıyız.

Bu yolun ve bu hedefin önceliği kendimizi tanımak ve kendimize güvenmek.


Sözler Köşesi

Başarı, her şeyde başarılı olmak değildir sadece belirli bir noktada başarılı olmak demektir.
Hane Hamido



Öncelikle hedefinizin ne olduğunu bulmak için konsantre olun ve daha sonra da ona ulaşmak için konsantre olun.
Michael Fridsam



Eğer gelecek hakkında düşünmezsiniz, asla bir geleceğiniz olmaz.
Henry Ford


Hedefi vurmak için daha yükseğini hedefleyin.
Ralph waldo Emerson



Ya bir yol buluruz ya da bir yol yaratırız.
Hannibal


Genelde arayış hedefin kendisinden daha değerlidir.
E.L.Konigsburg


İnsan her zaman hedefini bir araya getiremez, ama hedef her zaman insanı bir araya getirir.
Kıvanç Ertuğrul

23 NİSAN NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Türkiye Cumhuriyeti'nin ve KKTC(Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk  tarafından dünya çocuklarına armağan(hediye) edilmiştir. 

Bu bayram TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Milli Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Milli Bayramı'yla birleştirilen Hakimiyeti Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenmiştir.


 23 Nisan 1935 tarihinde çıkarılan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile "Ulusal Egemenlik Bayramı" olarak kutlanmaya devam edildi.

Bu arada 23 Nisan sadece çocuk bayramı değildir. Egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın da bayramıdır.🙂

Daha fazla bilgi için;                               https://tr.wikipedia.org/wiki/23_Nisan_Ulusal_Egemenlik_ve_Çocuk_Bayramı

Video içerik için; 


        Merhaba sevgili okurlar . Bugün size George Orwell'ın yazdığı "Hayvan Çiftliği" kitabını tanıtacağım. Hadi tanıtıma başlayalım.

             Hayvan çiftliğindeki başkarakterler birer hayvandır. Kitapta geçen önder domuz, gerçekte, hepimizin tanıdığı STALİN'dir. Diğer kahramanlar gerçekte birilerini simgelemiyor. Ama diktatörlük varken böyle kişilerinde var olabileceğini söyleyebilirim.

             Kitabın konusu ise çiftlikteki hayvanların , çiftliğin sahibine baş kaldırarak    özgürlüğe kavuşup, yönetimi ellerine almasıdır. Hayvanlar , çiftliklerine o kadar emek veriyorlar, fakat sonuç itibariyle çiftlik eski sahibine geri veriliyor.

             Kitap dışarıdan bakıldığında bir çocuk masalına benziyor fakat kitap politik bir taşlama içeren bir kitaptır.

             Yazarımız George Orwell İngiltereli bir yazardır. 2. Dünya Savaşı sırasında İngiltere ile Kominist Rusya müttefik ülkelerdi. Yazarımız antikominist bir yazar olarak Rusya'ya karşıtlığını ağır bir şekilde anlatmaktadır.

             Bu kitaptan, çıkarmamız gereken çok önemli hususlar var. Bu kitabı okumanızı kesinlikle ama kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Bir sonraki kitap tanıtımında görüşürüz.